Ida-Viru Keskhaiglas alustas vastuvõttu müofunktsionaalne terapeut

Ljubov

Vastuvõtte viib läbi füsioterapeut Ljubov Ananjeva. Füsioterapeut on läbinud müofunktsionaalse terapeudi täiendkoolituse ning on valmis võtma eelkõige lapspatsiente, kes vajavad ortodondi saatekirja alusel orofatsiaalset müofunktsionaalset teraapiat.

Kellele ja millal on näidustatud müofunktsionaalne teraapia?

Orofatsiaalne müofunktsionaalne teraapia on suunatud näo- ja suupiirkonna lihaste funktsioonide parandamisele. Antud teraapia sarnaneb füsioteraapiale, keskendudes rohkem just näo- ja suupiirkonna lihaste toonuse, liikuvuse, jõu ja koordinatsiooni parandamisele. Lihaste normaalne funktsioneerimine tagab õige neelamismustri, keele puhkeasendi ja domineeriva ninahingamise, mis on oluline laste hambumuse ja näokolju arengus.

Müofunktsionaalne teraapia on näidustatud eelkõige järgmiste seisundite puhul: keele vale puhkeasend ja keele vale/piiratud liikumine; suuhingamine; hambumushäired lastel; hammaste krigistamine; lõualiigestega seotud häired; suurenenud süljevoolus lastel; pöidla, põse, sõrmede või keele imemine.

Müofunktsionaalne teraapia on teatud diagnooside puhul ortodondi saatekirja alusel tasuta. Tervisekassa tasub teenuse eest vaid kindlate diagnooside korral ning patsientidele, kes vajavad müofunktsionaalset teraapiat, aga ei liigitu nende kitsalt piiritletud diagnooside alla, neile on ravi tasuline.

Teenusele saab registreeruda telefonil 331 1245 (E-R 8.00-16.00).

SA Ida-Viru Keskhaigla | Tervise 1, 31025 Kohtla-Järve | Privaatsusinfo