Prindi

„Puhtad käed päästavad elusid“ – 5. mail on ülemaailmne kätehügieeni päev

kätehügieenMaailma Terviseorganisatsioon (WHO) on kuulutanud 5. mai ülemaailmseks kätehügieeni päevaks, mille moto on „Päästa elusid - puhasta oma käed“.

Käesoleval aastal on puhaste käte kampaania eesmärgiks käte hügieeni parandamine kõigis kirurgiateenust osutavates profiilides, alates ambulatoorsest kirurgilisest abist kuni kirurgiaosakondade ja operatsioonisaalideni välja.

Kätehügieen päästab igal aastal miljoneid elusid, kui seda tehakse õigel hetkel, tervishoiuteenuste osutamise ajal. Puhas hooldus on märk austusest nende vastu, kes ravi otsivad, ning see kaitseb tervishoiutöötajaid ja teisi töötajaid, kes seda hooldust osutavad. Igal tasemel inimesed peaksid koostööd tegema, et mõjutada ühiskonda/kliimat läbi teadmiste puhastest kätest ja käitumisest, et täita ühist ohutuse ja kvaliteedi eesmärki tervishoiuorganisatsioonis.

Ida-Viru Keskhaigla infektsioonikontrolli teenistus tuletab täna, 5.mail, rahvusvahelise kätehügieeni päeval meelde, et korralikku kätehügieeni järgides hoiame nii enda kui meid ümbritsevate inimeste tervist.