Patsientide hääl saab kuuldavaks

IVKH patseintide nõukoda

Pildil vasakult: Veronika Kossar, Ksenia Moskvina, Jaanika Mikk (ekraani ülespool), Vladislava Vassitškina (ekraani allpool), Anu Piirimaa, Ivi Prits, Helin Metsatalu, Ando Sajor, Jarmo Juhanson.

Ida-Viru Keskhaigla (IVKH) patsientide nõukoda kogunes 18.01.2023 neljandat korda. Seekord arutati uue aasta plaane ja pandi paika töökorraldus suhtluseks üldsusega. Patsiendid ja nende lähedased saavad oma ettepanekuid esitada nõukoja liikmetele otse või kirjutades nõukoja meilile.

IVKH patsientide nõukoda alustas tööd 19.10.2022. Patsientide nõukoda on 9liikmeline haigla juures tegutsev IVKH patsientide ning nende lähedaste esindusrühm, mille liikmed on eri soost, rahvusest ja eri vanusega ning töötavad erinevates valdkondades ning panustavad nõukoja tegemistesse vabatahtlikkuse alusel. Nõukoda koguneb kord kuus ja koosolekutel käsitletavate teemade sisendeid saadakse nii nõukoja liikmete kui ka haigla esindajate poolt, samuti oodatakse Ida-Virumaa elanikelt ettepanekuid haigla töö paremaks korraldamiseks.

Eelmise aasta oktoobris andsid nõukoja liikmed tagasisidet haigla poolt esitatud Ahtme korpuse välise infograafika esmastele eskiisjoonistele, novembris oli vaatluse all haigla uue välisveebi menüü struktuur. Eelmise aasta viimasele kohtumisele oli külalisena kutsutud IVKH kvaliteedijuht Monyca Sepp, kes andis ülevaate varasematest patsientide rahulolu uuringute tulemustest ja tehtud ning planeeritavatest järeltegevustest. Patsientide nõukoja soovitus kvaliteedijuhile oli, et tehtud parendustegevusi võiks kommunikeerida ka üldsusel, siis on näha, et patsientide tagasisidet on kuulda võetud ja sellega arvestatakse. Veebruaris võetakse nõukojas vaatluse alla haigla klienditeenindus ja suhtlemine.

Kuna patsientide nõukoja eesmärk on patsientide ja nende lähedaste kogemuste, arvamuste ja ettepanekute rakendamine tervishoiuteenuste paremaks osutamiseks ja arendamiseks Ida-Viru Keskhaiglas, siis lepiti selle aasta esimesel kohtumisel kokku töökord patsientide ja nende lähedaste e-kirjade menetlemiseks. Nõukojale on võimalik oma ettepanekuid edastada aadressil .

Samuti on plaanis korraldada küsitlus Ida-Virumaa elanike hulgas, et välja selgitada probleemid, millega patsientide nõukoda edaspidi võiks tegeleda.

Patsientide nõukoda plaanib oma tegevusest anda ülevaate kord kvartalis.