Prindi

Sammu võrra lähemal G korpuse rekonstrueerimistööde finišile

ehitajate sarikapidu

Novembrikuu viimasel kalendripäeval peeti Ida-Viru Keskhaigla renoveeritava G korpuse koolituskeskuse saalis sarikapidu. Sarikapidu tähistab ühe ehitusfaasi lõppu ja selle eesmärk on ehitajatele tehtud töö eest tänu avaldada. Varasemalt usuti, et see toob majale õnne ja vastupidavust ning selline traditsioon kehtib ka täna.

Ida-Viru Keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Tohver tänas ehitajaid tehtud töö eest ja sõnas, et vaatamata väljakutseid täis olukorrale ehitussektoris, kus ehitusmaterjalide hinnad on paari aastaga oluliselt tõusnud, toimuvad G korpuse rekonstrueerimistööd plaanipäraselt ja ilma suuremate viperusteta. „Hoone ehitamisel on kolm märgilist rajajoont – nurgakivi panek, sarikapidu ning lindi lõikamine," ütles Tarmo Tohver ehitajatele suunatud tänukõnes. Kui nurgakivi pandi M korpuse vundamenti, siis sarikapeole traditsiooniline pärg asetati G-korpuse juurdeehitusele. Tarmo Tohver tänas ka ehitajate juhte, kes on ehitustööde tellija soovidega alati arvestanud. „Mõnikord tuleb rekonstrueerimistööde käigus nutikas idee, mille elluviimise osas saame alati ehituspartneritelt kasulikku nõu, kas ja kuidas on mõistlik tegutseda ning see on igati tänuväärne," täiendas Tarmo Tohver rõhutades, et just nii need parimad lahendused sünnivadki.

Traditsioonilise pärja tõi alla haldusjuht Koit Oras, kes tänas samuti ehitajaid. „Suur töö on ära tehtud ja jäänud on veel viimased pingutused, et see kaunis hoone valmis saaks. Ehitajad on teinud head tööd. Aitäh kõigile, kes on selle projekti elluviimisesse panustanud!" lisas Koit Oras.

Õenduse ja patsiendikogemuse juhi Ksenia Verhovskaja sõnul on uute tööruumide ootusärevuses nii töötajad kui patsiendid. „Ida-Viru Keskhaigla muutub aina kaasaegsemaks ja patsiendikesksemaks. Uutes tööruumides on töötajatel mõnusam töötada ja patsientidel tervishoiuteenuseid saada. Kindlasti on patsiendikesksuse üks aspekt majasisese logistika paranemine. G korpuse kõrval paiknev perearstikeskus saab ühenduse G korpusega, kus asuvad tööle eriarstid ja õed. See muudab patsienditeekonna keskhaiglas mugavamaks, kuna nad saavad kõiki vajalikke teenuseid ühe katuse alt," lisas Ksenia Verhovskaja.

Külalistele pakuti seljankasuppi ja pirukaid. Pidulikku meeleolu aitas luua taustamuusika.

Galeriid saab vaadata siit.

Selle aasta jaanuari keskpaigas toimus hankelepingu allkirjastamine ehitusfirmaga Rand ja Tuulberg G korpuse rekonstrueerimiseks. Värskenduskuuri läbib valdav enamus ruume. Rekonstrueerimise järgselt hakkavad seal paiknema silmaosakond, naistenõuandla, funktsionaaldiagnostika, taastusravi, endoskoopia, radioloogia, hemodialüüs, lasteosakond ja koolitusruumid. Samuti hakkavad seal toimuma infektsioonhaiguste ambulatoorne vastuvõtt ning eriarstide vastuvõtud. Praegused G-korpuse kasutajad said ruumid vastvalminud Ahtme aktiivravikorpuses ja tervisemajas.

Rekonstrueerimistööde lõpp on planeeritud 2023.a. sügiseks. Projekti finantseeritakse keskhaigla omavahenditest ja Euroopa Regionaalarengu Fondi toetuse abil, mis moodustab 75% projekti maksumusest.