Prindi

Töövisiitidel olevate külaliste vastuvõtu lainel - Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliit IVKHs

Eesti Ametiühingute Keskliit IVKHsVasakult: IVKH õenduse ja patsiendikogemuse juht Ksenia Verhovskaja, IVKH nõukogu esimees Anton Dijev, ETK president Ulvi Tasane, ETK Põhja-Eesti regiooni koordinaator, ETK Lõuna-Eesti regiooni koordinaator Egle Sarap-Nöps, ETK raamatupidaja Tatjana Buklina ja IVKH juhatuse esimees Tarmo Tohver.

Reedel, 16.09.22 nõukogu esimees Anton Dijev ja juhatuse liikmed Tarmo Tohver ja Ksenia Verhovskaja võtsid vastu nelja Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu (ETK) esindajat (pildi keskel): Ulvi Tasane, Kerli Hiiemäe, Egle Sarap-Nöps ja Tatjana Buklina.

Külastus eesmärk oli Ida-Viru Keskhaigla üldtutvustus.

Tarmo Tohver ja Ksenia Verhovskaja tutvustasid külalistele keskhaigla tööd, pöörates suurt tähelepanu psühhiaatria korpuse rajamise kavatsusele ja psühhiaatria teenuste osutamise murekohtadele Ida-Virumaal, sh psühhiaatrite puudus ja pikad järjekorrad vaimse tervise õe vastuvõtule.

Lisaks võtsid juhatuse liikmed fookusesse keskhaigla kompleksi paiknemise iseärasused ja tegid ETK esindajatele ülevaate IVKH struktuuriüksuste kohta: taastusravi- ja õendusabikliinik Järvel, Järve tervisemaja, Sillamäe ja Kiviõli tervisekeskused ning ka vastuvõtupunktid Narvas, et näidata keskhaigla kogu kompleksi haaravust.

Teemaks oli ka noorspetsialistide meelitamise väljakutse ja keskhaigla töötajate haridustase ja selle tõstmise võimalused. Anton Dijev mainis samuti, et korralik motivatsioonipakett, mille abil saaks pakkuda kaugemalt tulijatele ka elamispinda, aitaks siluda noorspetsialistide nappusest johtuvaid teravaid otsi.

Arutelu järel tegid IVKH esindajad külalistele Ahtme aktiivravi kompleksi tutvustava ekskursiooni.