Puhastusteenindaja German Terehhov võitis Sillamäe ultrajooksu ja läbis ööpäevaga üle 216 kilomeetri

German Terehhov24 tundi kestnud Sillamäe ultrajooksu võitis kohtlajärvelane German Terehhov, kes läbis selle ajaga 216,213 kilomeetrit ehk enamvähem sama pika maa, mis lahutab Tallinnat ja Narvat.

Terehhovil käis Sillamäe rannapargi kahe kilomeetri pikkusel ringil toimunud võistluse esimese pooles tasavägine duell Soomes elava ungarlase Szilard Fodoriga. Otsutava vahe tegi Terehhov sisse pühapäeva varahommikul, mil ta suurendas spurdiga oma edu kaheksale kilomeetrile. Ta jätkas hoogsas tempos ringide läbimist kuni võistluse lõpuni pühapäeva keskpäeval, mil õhutemperatuur oli Sillamäel tõusnud juba 27 kraadini.

Terehhovi sõnul oli hea, et pool kahekilomeetrisest ringist kulges puude varjus, kuhu puhus ka värskendav meretuul. Ta jooksis peaaegu 24 tundi järjest tehes vaid mõned lühikesed söögipausid.

Teiseks tulnud Szilard Fodor oli õnnelik, et suutis elus esimest korda alistada ööpäevajooksus 200 kilomeetri piiri, tema tulemus oli 201,635 kilomeetrit. Kolmanda koha sai 171, 830 kilomeetrit jooksnud leedulane Matas Narbutas.

Võistluse korraldanud 24 tunni jooksu Eestisse "maaletooja" Peeter Vennikase sõnul on Terehhovi tulemus Eesti läbi aegade paremuselt seitsmes. Terehhovi enda parim tulemus 219,58 kilomeetrit, pärineb 2020. aastast.

24 tunni jooksu Eesti rekord, 245,168 kilomeerit, kuulub Rait Rataseppale, kes püstitas selle tänavu kevadel Ida-Virumaal Kohtla-Nõmme kooli staadionil.

Tekst ja pilt: Põhjarannik