Prindi

Õenduse ja patsiendikogemuse juht Ksenia Verhovskaja on esitatud Äripäeva konkursile „Parim juht 2024“

Ksenia Verhovskaja nomineeriti tiitlile Parim tippjuht 2024Äripäeva konkursile "Parim juht 2024" esitati 110 tippjuhti, kelle seas oli ka Ida-Viru Keskhaigla õenduse ja patsiendikogemuse juht Ksenia Verhovskaja. Konkurss toimub igal aastal ja võitja selgub mais Pärnu juhtimiskonverentsil.

Tema kohta kirjutati:

- Ksenia muretseb enda meeskonna pärast ja hoiab meeskoda koos. Annab endast kõik ja veel 100%, et tema alluvatel oleks hea ja turvaline. Alluvate vea tekkimisel leiab Ksenia vea juhendis, mitte ei süüdista töötajat. Ta on juhina nõudlik, aga ka toetav ja nii on viinud haigla kvaliteedi kõrgele. Enda erialal, õenduses, arendab ta meeskonnatööd, suunates arstid ja õed omavahel suuremale koostööle ja võrdsele kohtlemisele.

- Ksenia ei panusta ainult organisatsiooni arengusse, vaid osaleb erinevates töörühmades ning läheb kaasa üritustega, mis on ette mõeldud ühiskonna teadlikkuse tõstmisele. Tema juhtimisstiil ja suhtlemiskultuur on eeskujuks paljudele juhtidele, kuna tema väärtustab iga töötaja panust tervishoiuteenuse osutamise protsessis. Keskseks jäävad patsient, tema lähedased ning töötaja. Ksenia läheb innovatiivsustega kaasa ning motiveerib selleks ka teisi.

Kommentaaride allikas: Äripäeva parima juhi konkursile esitati kaks arsti, ameti juht ja õde - Meditsiiniuudised (mu.ee).

Ksenia Verhovskaja: „Tänan südamlikult kõiki, kes on mind kandidaadina esitanud. Teie usaldus ja toetus on mulle suurim tunnustus ning motiveeriv jõud jätkata oma tööd pühendumusega. Lisaks tahan avaldada südamlikku tänu kogu meeskonnale ja igapäevastele toetajatele, kes on mind pidevalt innustanud ja toetanud. Teie usaldus on olnud hindamatu ning ilma teieta poleks see kõik võimalik."

Ksenia on pärit Ida-Virumaalt, Kohtla-Järvelt. Ta omandas keskhariduse Läänemaal, Noarootsi Gümnaasiumis. Aastal 2018 lõpetas ta õe põhiõppe ning poole aasta pärast asus omandama magistrikraadi intensiivõenduse erialal Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis. Õe rakenduskõrghariduse omandamise kõrvalt asus ta praktiliselt kohe tööle hooldajana IVKH sisekliinikus. Seejärel liikus ta edasi intensiivravi osakonda. Hiljem tundis ta huvi erakorralise meditsiini vastu ning astus IRO kõrvalt kiirabisse tööle. Enne praegust ametikohta oli Ksenia IVKH EMO õendusjuht.